Zveme vás na přednášku Jiřího Šindeláře, významného geofyzika, který vyvinul s týmem svých spolupracovníků unikátní nedestruktivní metody průzkumu, díky nimž se mimo jiné od roku 2003 podílí na archeologických výzkumech Pražského hradu. K jeho úspěchům patří například znovuobjevení původní hrobky českých králů v katedrále sv. Víta, nález svatého hřebu v kostele sv. Jiljí v Milevsku nebo odhalení původní hrobky Rožmberků v klášteře ve Vyšším Brodě. Jiří Šindelář s námi rovněž spolupracuje na průzkumu areálu barokní dělostřelecké střelnice Velký Depot u Týna nad Vltavou.

Milovníci historie a Petra Voka jistě zaznamenali mediální zprávy o vyšebrodské záhadě a objevu desetiletí, kterým byl završen průzkum probíhající v letech 2011-2021. Příběh o hledání hrobky, která je opředena mýty a pověstmi, je jako napínavá detektivka – máme se tedy na co těšit.

Zájemci budou mít také jedinečnou příležitost zakoupit si knihu, která byla vydána na sklonku loňského roku, a nechat si ji přímo autorem signovat.

Přednáška se uskuteční ve středu 24. května 2023 v MDK Sokolovna od 18:00 hodin, vstupné činí 30 Kč.

 

Kategorie: Akce